Nieuws November 2008

27-11

En nu alles gefocust op 'La Liga'

Nu de eerste plaats in groep C van de Champions League een feit is, rest er de komende weken tot aan kerst maar één opdracht en dat is het intact houden van de koppositie van de Primera División. Komende zaterdag staat de eerste clash voor Barça op het programma. In Sevilla treedt het in stadion Sánchez Pizjuán aan tegen de lokale FC. Het wordt een ware krachtproef.

Sevilla heeft deze week geen UEFA Cup verplichtingen gehad en heeft zich volledig kunnen voorbereiden op de ontmoeting met de koploper. Barça heeft zich na terugkomst uit Lissabon weer op het trainingsveld gemeld. Puyol, Touré en ook Abidal voegden zich bij de groep. Laatstgenoemde is echter nog niet fit genoeg om inzetbaar te zijn. Dat is ook Bojan niet. De kleine aanvaller liep in de wedstrijd tegen Lissabon de nodige ongemakken op.

Voor wie het speciale avond gaat worden is duidelijk. Dani Alves en Seydou Keita komen voor het eerst tegenover hun voormalige werkgever te staan.

“Het zal raar zijn”, meldde Alves op de persconferentie van dondernamiddag. “Ik heb bij Sevilla prachtige momenten meegemaakt, maar die maak ik hier nu ook mee. De hoogte van de moeilijkheidsgraad van de eerstvolgende vier wedstrijden tegen Sevilla, Valencia, Real Madrid en Villarreal ligt echter totaal aan ons zelf. Je bepaalt zelf hoe makkelijk of moeilijk een wedstrijd wordt. Het kunnen dan theoretisch wel de zwaarste wedstrijden op het programma zijn, maar in de vorm waarin wij steken hoeft dat in werkelijkheid niet te zijn.

We zijn er klaar voor en houden ook zeker de wetenschap in pacht dat de drie punten die je tegen Valladolid of Malaga haalt, net zo belangrijk zijn.”