Nieuws Februari 2009

21-02

Espanyol weer struikelblok 1-2

Barcelona begint toch met Messi in de gelederen en zet vanaf begin druk.  In de 13e minuut volgt pas de eerste echte kans. Messi speelt zich knap vrij op de achterlijn en geeft over alles en iedereen prachtig voor. Henry kopt echter over. De Fransman ziet ook zijn tweede poging mislukken, een goed geplaatst schot dat over gaat. In de 21e minuut verstapt Abidal zich en moet zich laten vervangen door de weer fitte Puyol. Geheel onverwachts wordt Busquets-  zittend op de bank-  getracteerd op een gele kaart. Niemand die er iets van begrijpt.  Daarmee is direct het startsein gegeven voor een zeer rommelige en onsportieve periode. Barcelona heeft dubbel pech als de arbiter een fout van Keita beoordeelt als rood. Barcelona moet vanaf de 38e minuut met 10 man verder. De sfeer verslechtert en ook Eto'o krijgt geel.

De tweede helft mag Busquets opdraven. Guardiola wil duidelijk meer druk gaan zetten. Alves bereikt bijna Messi die net niet goed uitkomt. Aan de andere kant weet De La Peña wel raad met de ruimte en kopt ongehinderd in. 0-1. Xavi ziet nog een vrije schop over het doel zeilen en daarna slaat het noodlot weer toe. Valdes schiet erg slordig uit en alweer De La Peña straft het onverbiddelijk af. 0-2. De voormalige Barcelonaspeler maakt zich de meest impopulaire persoon in het stadion. Barcelona dreigt af te stevenen op een debacle. Het spel verbetert niet en het lijkt een zwarte avond te worden.
Juist dan maakt Yaya Touré met een prachtige volley de aansluittreffer. 1-2. Eto'o wordt door Guardiola gewisseld met Gudjohnsen. Een ware stormloop vindt plaats en er volgen nog goede kansen. Maar de stand blijft ongewijzigd. Barcelona loopt tegen de tweede nederlaag van het seizoen op en nog wel tegen aartsrivaal Espanyol.1-2.
Real Madrid haalt fors uit tegen Betis en het gat met Madrid wordt daardoor 7 punten. De druk wordt groter.