Nieuws Juli 2009

11-07

Eto’o niet naar City

Manchester City is het wachten op een antwoord van Eto’o beu en heeft daarom het aanbod wat zij hadden liggen voor Eto’o ingetrokken. City gaat zich nu richten op andere spelers om die aan te trekken.

Garry Cook, technisch directeur van het Engelse team, zei dat “Samuel Eto’o is ongetwijfeld een hele grote speler maar het is door omstandigheden onmogelijk om een overeenstemming te bereiken.”

Laporta verklaarde deze week al dat hij graag verder wilde met Eto’o en dat er een nieuw 2 jarig contract voor hem klaar ligt, maar hij wacht nog op antwoord. Er moet in ieder geval wat gebeuren met Eto’o want Barça wil in ieder geval voorkomen dat Eto’o volgend jaar, als zijn contract ten einde is, gratis de deur uitloopt.

De situatie rondom Eto’o houdt niet in dat Barça stopt naar het zoeken van een nieuwe spits. Laporta wil graag 2 top spitsen in huis hebben en daarom blijft men proberen David Villa van Valencia binnen te halen. Al gaat dit erg moeizaam. Mocht Barça er met Valencia niet uitkomen dan heeft Laporta nog een alternatief in de persoon van Diego Forlan van Atletico Madrid. Diego is ook een topspits, want in het seizoen 2004/2005 en in het afgelopen seizoen, was het europees topscoorder. Het afgelopen jaar maakte hij 32 doelpunten voor Atletico Madrid.