Nieuws Augustus 2010

07-08

Fàbregas niet naar Barcelona

Op de officiële website van Arsenal is bekend gemaakt dat de Catalaan Cesc Fabregas nog een seizoen voor de Londenaren blijft voetballen. Dit betekend dus dat hij volgend seizoen definitief niet in het blaugrana shirt is te bewonderen.

FC Barcelona geeft te kennen dat het teleurgesteld is in de houding van Arsenal om niet over de afkoopsom te willen onderhandelen. Arsenal heeft geen enkel bod in onderhandeling genomen, een bod dat volgens de Catalanen overigens nooit boven de Eur. 40 miljoen is geweest.

Ook de speler zelf betreurt het afketsen van een overgang maar legt zich bij de gang van zaken neer. 'Ik ben een professional en heb er begrip voor dat het het recht is van Arsenal om mij niet te verkopen.' De kersverse wereldkampioen blijft wel dromen van een terugkeer bij zijn jeugdliefde.  'Er zijn maar weinig spelers die niet voor FC Barcelona willen spelen. Ik kom uit de stad en er wonen nog steeds veel vrienden en familie van me. Maar Arsenal heeft zijn keuze gemaakt en ik leg me erbij neer.'