Nieuws Augustus 2020

15-08

FC Barcelona - Bayern München 2-8

In Lissabon stonden twee fameuze clubs tegen over elkaar, die beide vijf keer de Champions League dan wel voorganger Europacup 1, wisten te winnen.
In de 3e minuut zowaar de eerste kans voor Barça. De bal van Sergi Roberto op Suárez was echter net te kort. Aan de andere kant was het 1 minuut later wel raak. Het was de oude Thomas Müller die een gaatje vond na ietwat slap verdedigen, 0-1.
Hulp kwam er snel van Bayern. Het was Alaba die een matige voorzet van Alba verkeerd raakte en achter zijn eigen doelman Neuer plaatste. De opening was derhalve spectaculair want in de 10e minuut was er eerst een enorme kans voor Suárez, gevolgd door een bal op de paal van Messi.
Toen werd het even rustig tot minuut 19 met drie corners op rij voor Bayern, maar geen penalty! Met een antwoord van Messi na een knappe dribbel.
Maar nieuw geklungel, deze keer van Semedo en Sergi Roberto wist Perizic Bayern opnieuw op voorsprong te zetten. Bayern was sterker deze fase en dat resulteerde ook in de 3-1 na 27 minuten. Nu mocht Gnabry vrij doorlopen. Nog steeds was Barça niet wakker, want één minuut later mocht Lewandowski aanleggen. Gevolgd door opbnieuw Thomas Müller in minuut 31: 1-4.
Er raasde een wervelstorm over het veld waar Barça duidelijk geen passende bescherming tegen had. Het snakte naar de rust.
Maar die hielp niet veel. Bayern bleef in het zelfde tempo doorgaan, wat tekenend is voor haar enorme fitheid. De 1-5 werd echter afgekeurd wegens buitenspel.
Plotseling in minuut 57 een opleving van Suárez. Een knappe individuele actie die hij zelf goed wist af te ronden.
Het enige dat het opleverde was het wakker schudden van de Duitsers. Een prachtige actie van de Canadees Davies, die echter ook geen strobreed in de weg werd gelegd door drie Barcelonezen, werd afgemaakt door Kimmich wat de score op 2-5 bracht.
Er was geen redden aan. Betekent deze enorme afstraffing het einde van een tijdperk? Hoe kan de échte bezieling weer terugkomen? Geen enkele speler haalde zijn niveau, waarbij zelfs de normaliter betrouwbare ter Stegen het liet afweten.
Je kon de 2-6 aan zien komen en die kwam dan ook. Het was CL-topscorer Lewandowski die hem mocht maken. De gifbeker was nog niet leeg. Balverlies van Messi bracht de bal bij Coutinho en dat betekende 2-7. Hij mocht ook de 2-8 maken.
Een ongekende afgang en vernedering, die waarschijnlijk niet zonder gevolgen zal blijven.