Nieuws Maart 2022

12-03

FC Barcelona - Osasuna

Volgende wedstrijd in La Liga is de thuiswedstrijd tegen Osasuna. De mannen uit Pamplona bezetten op dit moment de 11e plaats met 35 punten uit 27 wedstrijden. 13 punten achter Barça. Het is natuurlijk de bedoeling dat het er 16 worden. Maar van zekerheid is geen sprake meer gezien o.a. het gelijkspel tegen Galatasaray. Of de moeilijke zege op Elche. Daarentegen al wel 8 wedstrijden ongeslagen in 2022.

Club Atlético Osasuna komt uit Pamplona en is op 24 oktober 1920 opgericht. Stadion: Estadio El Sadar, kleine 19.000 toeschouwers. Trainer: Jagoba Arrasate. In 2005 haalde Osasuna de finale van de Copa del Rey waarin het jammer genoeg verloor van Real Betis. 1 x werd de Champions League voorronde behaald (2005/2006). In de voorronde was HSV te sterk. Maar wel een knappe prestatie. In het seizoen 20006/2007 speelde de club in de UEFA cup. Uiteindelijk strandde Osasuna in de halve finale tegen Sevilla. Na degradatie volgde promotie in 2015/2016.

Pamplona is de hoofdstad van de regio Navarra. De stad ligt aan de rivier de Arga en telt ongeveer 194.000 inwoners. Pamplona ligt in het noorden van Spanje vlakbij de Pyreneeën. Bekend zijn de jaarlijkse stierenrennen in juli. Enkele bezienswaardigheden: gotische kathedraal, het paleis, een middeleeuwse kerk, het stadhuis, de oude stadsmuren. Het is de moeite waard om er eens een tripje aan te wagen.

Bekende inwoners uit Pamplona: Goikoetxea, Itturia (langebaanschaatser), Raúl García, Muniain, Romero (zangeres).

(Oud)- spelers: Juanfran, Roberto Soldado, Miloseviç, Trzeciak, Azpilicueta, Carlos Vela, John Aloisi en Juan Carlos Unzué.

Huidige spelers (selectie bestaat bijna alleen uit relatief onbekende Spanjaarden: Herrera, Nacho Vidal, Enrique Barja, Lucas Torro, Ruben Garcia, Kike en Ante Budimir (Kroaat).

Gelukkig keren Dani Alves en Gavi weer terug in de selectie. Lijkt me handig om met de sterkste elf te beginnen. Er staat immers deelname aan de Champions League op het spel. Visca Barça!!

Foto:fcbarcelona.com