Nieuws April 2023

22-04

FCB Femení deelt eerste tik uit

De dames van FC Barcelona hebben zaterdagmiddag een prima resultaat gepakt in de halve finale van de Champions League. In Londen werd Chelsea met 0-1 verslagen. Op Stamford Bridge viel het beslissende doelpunt al na vier minuten. De Noorse Graham Hansen speelde zich op rechts knap vrij, wist naar binnen te draaien en met links fraai af te werken met een krachtig schot in de linkerhoek.

De snelle voorsprong betekende voor Chelsea niet echt een verandering van tactiek. Vanaf de eerste minuut stond er een blauwe bus van vijf verdedigsters geparkeerd voor doelvrouw Berger, en ook na 0-1 was het Londense strijdplan om toch de vooral de lange bal te hanteren en achter het centrale duo Mapi Leon en Paredes gevaar te stichten. Bij tijd en wijle lukte dat en mocht de Australische spits Kerr in buitenspelpositie scoren, maar in grote lijnen hield Barça voortdurend de controle over de wedstrijd. Met soms langdurig balbezit werd naar de 0-2 gezocht.

Ook in de tweede helft speelden de dames slim en lieten de bal het werk doen. Het verschil tussen de beide halvefinalisten, die in 2020 nog de finale speelden (4-0 winst Barça), was best groot. Het voetballende vermogen van Barça zegevierde, waarbij het jammer was dat de score niet hoger uitviel. De voor Bronze ingevallen Torrejón raakte nog de paal en ook Rölfo was dicht bij de 0-2.

De definitieve beslissing zal a.s. donderdag in Camp Nou vallen, als de twee rivalen elkaar in de return zullen ontmoeten.