Nieuws Juli 2015

16-07

Felicitaties voor Busquets

Voordat coach Luis Enrique zijn 23 spelers aan het werk zette voor een intensieve training op het Tito Vilanova trainingsveld van het Ciutat Esportiva was er gelegenheid om Sergio Busquets te feliciteren met zijn 27e verjaardag. De selectie vormde ter afsluiting een cirkel rond de verdedigende middenvelder waarna de training startte.

Nadat Rafinha een dag eerder nog apart van de groep had getraind, nam hij donderdag voor het eerst deel aan de groepstraining. Tevens trainden Gumbau, Samper en José Suárez van Barça B mee met het eerste team bij de eerste van twee trainingen die voor donderdag gepland staan.

Alleen de spelers die voor hun land zijn uitgekomen bij de the Copa America (Dani Alves, Neymar Jr, Bravo, Mascherano en Messi), plus keeper Ter Stegen die voor de European U21 Championship aan het werk is geweest, zijn nog niet terug van vakantie.

De tweede training is later op de dag om 18:30 uur. Vrijdag wordt er tevens tweemaal getraind, met een rustdag op zaterdag, waarna de selectie en technische staf zich klaar gaat maken voor de vlucht naar Amerika, waar vier vriendschappelijke wedstrijden op het programma staan ter voorbereiding op het komende seizoen.

22-07 Barça - Los Angeles Galaxy 05:00 uur
25-07 Barça - Manchester United 22:00 uur
29-07 Chelsea - Barça 02:00 uur
02-08 Fiorentina - Barça 21:00u