Nieuws April 2024

28-04

Femení in Finale

Gelukt!! Met 2 doelpunten verschil Chelsea verslaan en de finale bereiken van de Champions League. Uitblinker was weer Aitana die het eerste doelpunt voor haar rekening nam. Eerlijk gezegd: de bal ging via een verdedigster van Chelsea in de verre hoek. Wel gewoon 0-1 natuurlijk.

Stamford Bridge was goed gevuld met bijna 40.000 toeschouwers. De Engelse supporters rekenden op een overwinning. Die kwam er niet. De vrouwen van FC Barcelona hadden zich goed voorbereid. Vanaf het beginsignaal druk op de verdediging van Chelsea.

Dit leidde in de 25e minuut tot de 0-1 voor Barça. Aitana haalde uit en wist zo doelvrouw Hampton te verschalken. Chelsea weigerde te capituleren maar keepster Cata Coll stond altijd op de goede plaats. Evenals de verdediging die een aantal malen handelend moest optreden.

Het breekpunt was de 2e gele (en rode) kaart voor Buchanan. De 2e gele kaart was zwaar bestraft mar scheidsrechter Juliana Demetrescu was gedecideerd. Verder floot ze een prima wedstrijd. Het kwam Barça natuurlijk niet slecht uit en de meiden gingen direct op zoek naar de 0-2. En die kwam.

Een slimme valpartij van Aitana in de 16 zorgde ervoor dat Barça een penalty kreeg. De kans op de gewenste 0-2. Het was Rolfö die de penalty in de linkerhoek plaatste, terwijl de doelvrouw van Chelsea de andere kant op ging: de verlossende 0-2!

Uiteraard ging Chelsea ten aanval en bracht een paar aanvallers op de mat. Ondanks de 7 minuten blessuretijd kwam Chelsea niet meer tot scoren. Complimenten voor het spel en de werklust van Chelsea Women.

Finale: 25 mei 18.00 uur Bilbao San Mamés. Tegenstander: Olympique Lyon. Kom maar op!! Vijf finales in 6 jaar. Het moet niet gekker worden!!!

Visca Barça Femení!!

Opstelling Barça: Coll, Batlle (66”Mariona), Paredes, Engen, Rolfö, Aitana (92”Aleixa), Walsh, Patricia, Graham Hansen (86”Pina), Paralluelo,

Opstelling Chelsea: Hampton, Lawrence (84” Eve), Carter, Buchanan, Leupolz ((76”Jones), Nusken, Cuthbert, Ramírez, James (84”Kirby), Macario (63”Reiten), Kaneryd (84”Bright)