Nieuws Juni 2016

23-06

Finale voor Claudio Bravo

Net als in de zomer van 2015 gaat de finale van de Copa América opnieuw tussen Argentinië en Chili. Nadat een dag eerder Argentinië al onder aanvoering van Lionel Messi de finale wist te bereiken, plaatste woensdag op donderdag nacht titelverdediger Chili zich tevens opnieuw voor de finale. In Chicago versloeg het team van bondscoach Juan Antonio Pizzi in de halve finale Colombia met 2-0.

Het Chili van aanvoerder Claudio Bravo stond al snel 2-0 voor door treffers van Charles Aránguiz (6’) en José Pedro Fuenzalida (11’). Daarna lag de wedstrijd halverwege de eerste helft door noodweer maar liefst twee uur stil. Nadat het onweer was verdwenen en het veld weer bespeelbaar was gemaakt, ging de halve finale verder. De twee teams wisten echter niet meer tot scoren te komen.

Daardoor is de affiche van de finale van de Copa América hetzelfde als vorig jaar. Lionel Messi en Javier Mascherano willen La Albiceleste dolgraag weer eens een grote prijs bezorgen. De laatste titel van Argentinië dateert van 1993, toen ze de Copa América wonnen. Met Messi en Mascherano in de ploeg verloor Argentinië in 2014 de WK-finale tegen Duitsland en vorig jaar de eindstrijd van de Copa América. Toen was keeper Claudio Bravo de held, want Chili versloeg de Argentijnen via strafschoppen. Zondag om 02:00 uur kan de ploeg van bondscoach Gerardo Martino revanche nemen op Chili in New Jersey.