Nieuws April 2023

29-04

Finale WUCL 2023 bereikt!

Na een 1-1 gelijkspel tegen Chelsea waar het publiek voor een geweldige sfeer in Spotify Camp Nou zorgden is na de 0-1 winst in Londen het Barça damesvoetbalteam door naar de Champions League-finale op 3 juni in Eindhoven. Dit is de vierde keer in vijf jaar en de derde op rij dat de Catalanen de finale hebben gehaald en een al legendarisch team naar een hoger niveau hebben getild.

Hun eerste finale, Boedapest 2019, eindigde in een zware nederlaag tegen Olympique Lyon, maar de blaugranas sloegen twee jaar later terug en wonnen hun eerste Europese titel in Göteborg door Chelsea met 4-0 te verslaan, dezelfde ploeg die ze nu ook versloegen. Vorig seizoen werd hen een tweede titel op rij ontzegd toen ze opnieuw verloren van Olympique Lyon dit keer in Turijn.

Ze hebben nu nog een kans op de trofee in Nederland, in het Philips Stadion te Eindhoven, wanneer ze het opnemen tegen de winnaars van de andere halve finale tussen Arsenal en Wolfsburg, die pas maandag zal worden gespeeld.

Barça heeft zich aangesloten bij wat nu een selecte groep is van slechts drie teams die in vier verschillende finales zijn verschenen sinds het toernooi in 2009 zijn nieuwe vorm en naam aannam, de andere zijn Olympique Lyon en Wolfsburg.

Dit is een uitgelezen mogelijkheid om de dames weer eens van dichtbij te bewonderen! Kaarten voor deze finale zijn te verkrijgen via: https://womensclfinal.knvb.nl/

Foto: www.fcbarcelona.com