Nieuws Mei 2009

22-05

Guardiola genomineerd voor 'Principe de Asturias' prijs

Pep Guardiola, de trainer van FC Barcelona, is vrijdag genomineerd voor de prijs Príncipe de Asturias.

Deze eretitel, vernoemd naar de Prins van Asturië, is gewijd aan prestaties in de sport en wordt eenmaal per jaar uitgereikt. Vorig jaar was de tennisser Rafael Nadal de winnaar. 

Guardiola is dankbaar voor de nominatie maar vind dat hij de prijs niet verdient en heeft de organisatie verzocht de prijs aan iemand anders te geven. “Ik denk dat het een zeer prestigieuze prijs is die men uitreikt aan personen die een uitzonderlijke prestatie hebben verricht gedurende lange tijd en ik ben nog maar kort bezig. Ik ben oprecht dankbaar maar ik denk dat er een beetje overdreven wordt” zei de trainer in Camp Nou waar het elftal in de ochtend getraind had voor de wedstrijd van zaterdag tegen Osasuna.

“Ik werk nog niet eens één jaar op het hoogste niveau (als trainer). Daarbij doe ik iets collectiefs. Zonder elftal of de organisatie erachter zou ik niets zijn. Wanneer ik 60 jaar oud ben en men nog steeds vindt dat ik hem verdien dan mogen ze de prijs aan me geven. Op het ogenblik denk ik dat het erg prematuur is”: voegde hij eraan toe.