Nieuws April 2009

05-04

Guardiola is trots op zijn spelers

De overwinning in het Nuevo Zorilla, de thuishaven van Real Valladolid, stemde de coach van Barcelona uitermate tevreden. Pep Guardiola was na de 0-1 overwinning lovend over het optreden van zijn spelers. "Ik ben trots op de jongens, ze hebben vol overgave gespeeld."

Vooraf had Guardiola zijn vraagtekens bij de weerbaarheid van de selectie na anderhalve week interlandverplichtingen in het buitenland. Hij nam - begrijpelijk - risico met het op de bank zetten van de vermoeide Messi, Henry en Alves en het inzetten van de van blessures teruggekeerden Puyol en Iniesta, hopende op het continueren van de vastigheidjes binnen de groep. Het pakte allemaal goed uit. De 0-1 werd in de kleedkamer en op de terugreis uitbundig gevierd. "Het waren dan ook drie zeer belangrijke punten. Nadat we eerder dit seizoen na terugkeer van de nationale selecties met enige regelmaat punten verspeelden, speelde de ploeg nu goed geconcentreerd met de wil om voor elkaar door het vuur te gaan."

"Complimenten ook aan Valladolid. Ze hebben als enige team in de Liga goed tegenpartij gegeven dit seizoen. Ze blijven in hun aanvalllende spelstijl geloven en doen geen aanpassingen aan de tegenstander, ook aan ons niet. Daar heb ik respekt voor."

"We moeten zondag onze rust pakken, en ons vanaf maandag op Bayern Munchen richten. Als we de kopjes net zo geprepareerd krijgen als tegen Valladolid, heb ik er alle vertrouwen in aanstaande woensdag."

Dat Bayern zaterdag in de Bundesliga met 5-1 onderuit ging tegen Wolfsburg zegt Guardiola niets: "Zo'n uitslag heeft niets te maken met onze Champions League kwarfinale van komende week. Er lopen toch echt een aantal goede voetballers rond bij Bayern. Misschien maakt zo'n nederlaag hun juist sterker."