Nieuws Juni 2023

26-06

Gündoğan is culer!!

FC Barcelona en Ilkay Gündoğan hebben overeenstemming bereikt dat de Duitse international tekent voor de Catalanen nu zijn contract bij Manchester City is afgelopen. Hij komt voor twee seizoenen, tot en met 30 juni 2025, met de optie om nog een jaar te blijven. Zijn uitkoopclausule is vastgesteld op 400 miljoen euro.

Gündoğan wordt op 24 oktober 33 jaar en heeft een lange en indrukwekkende voetbalcarrière achter de rug. Het begon allemaal in zijn geboortesta Gelsenkirchen, bij Schalke 04.

Briljant bij Borussia

Zijn jeugdperiode eindigde bij een andere club in de omgeving, Bochum, waarna hij in Neurenberg zijn eerste indrukken achterliet in de Bundesliga. Maar het was bij de grootste lokale rivaal van Schalke 04, Borussia Dortmund, waar hij echt een begrip werd. Hij een penalty voor de Borussen scoorde in de Champions League Finale van 2013, hoewel het niet genoeg was om de trofee te winnen. Maar onder Jürgen Klopp won hij in 2011/12 wel de Bundesliga.

Europees kampioen

In zijn zeven jaar bij Manchester City heeft hij echt een enorme verzameling medailles opgebouwd. Na vijf keer de Premier League te hebben gewonnen, zat hij dit jaar in de City-ploeg die eindelijk de eerste Champions League in de wacht sleepte. In zeven seizoenen in Engeland scoorde hij 60 doelpunten. Slechts twee PL-middenvelders wisten in diezelfde periode meer te scoren.

Foto: www.fcbarcelona.com

Gerelateerd nieuws