Nieuws Maart 2012

27-03

Guily: “Het behalen van de finale was historisch”

In 2006 maakte Ludovic Guily de beslissende goal voor FC Barcelona in de halve finale van de Champions Laegue tegen AC Milaan. De Fransman herinnert zich nog dat doelpunt als de dag van gister: “Het was een moeilijke bal, hoog, ik gebruikte al mijn kracht. Voor ons was het behalen van de finale historisch. Ik ben gelukkig en blij in dat team te hebben gespeeld, ongelofelijk.”

Nu staat Barça in de kwartfinale weer tegenover de Italianen. De huidige speler van Monaco geeft aan dat het team van Guardiola nog steeds de beste in Europa is. Guily vertrok op het moment dat Messi door begon te breken: “Het was het beste om te vertrekken voor mij. Met een vent als Messi op dezelfde positie weet je dat je weinig aan spelen komt. Messi zal de beste speler ooit worden”. Hij ziet ook dat aartsrivaal Real Madrid steken laat liggen in de competitiestrijd: “Ik zie zenuwen en spanning bij Madrid, ze voelen de druk.”

Guily leeft mee met zijn landgenoot Éric Abidal: “Hij heeft een sterkt karakter. Met alle ondersteuning en optimisme zal hij de strijd winnen.”