Nieuws Maart 2024

21-03

Halve finale dichtbij

De halve finale van de Champions League is voor de vrouwen van FC Barcelona een stap dichterbij gekomen. Na een redelijk moeizame wedstrijd tegen SK Brann (Noorwegen) wisten de vrouwen, na een 1-2 winst, de overwinning mee te nemen naar Barcelona.

Het was uitgerekend de Noorse Caroline Graham Hansen die na 9 minuten wist te scoren voor Barça. Doelpunt vanuit een corner met een mooie combinatie. Alweer het 25e doelpunt dit seizoen voor Caroline. De Noorse vrouwen legden zich er niet bij neer en zochten de aanval.

Dat resulteerde in de 39e minuut tot de 1-1 via Cecilie Kvamme. Barça komt in de competitie geen team tegen als SK Brann. Meestal grote uitslagen maar de Noorse vrouwen speelden op een hoger niveau. Toch viel het bevrijdende doelpunt aan de Catalaanse kant.

Via Bonmati kwam de bal bij Salma Paralluelo die bekwaam de 1-2 binnen schoot. Een heel belangrijk doelpunt!! Gescoord in de 72e minuut. Barça wilde natuurlijk graag de overwinning mee naar huis nemen. Concentratie was vereist.

De Noorse vrouwen gaven nog niet op. De vrouwen van Barça natuurlijk ook niet. Een aantal minuten voor tijd nog een schot van Aitana op de lat. Eindstand: 1-2.

Een mooi resultaat voor de return op dinsdag 28 maart 18.45 uur.

Visca Barca Femení !!!

Opstelling: Coll, Bronze, Paredes, Engen, Batlle (73”Rolfo), Walsh, Patri (73”Alexia), Aitana, Graham (89” Vicky), Mariona (80”Pina), Paralluelo (89”Brugts)