Nieuws April 2018

08-04

Hattrick Messi tegen Leganés

Barcelona heeft zaterdag de volgende horde genomen in de jacht op het kampioenschap in La Liga. Er werd met 3-1 gewonnen van Leganés. Barça dankte zege aan de onnavolgbare Leo Messi, die met een hattrick man van de wedstrijd was. Barcelona was al snel dicht bij een treffer via Philippe Coutinho, zijn schot werd gekeerd door doelman Iván Cuéllar.

Er volgens meerdere mogelijkheden, maar Luis Suárez was niet gelukkig in de afronding. In de 27ste minuut was het wel raak, een vrij trap werd door Messi over de muur in het doel gekruld, 1-0!.

Messi had het op zijn heupen en in de 32ste minuut was het weer raak, hij kreeg een mooie pass van Coutinho, aarzelde niet en schoot in de linkerhoek binnen.

Na de rust was Barça niet geheel wakker, Leganés gaf zich nog niet gewonnen Gabriel vond Nabil El Zhar, die buiten het strafschopgebied uithaalde: 2-1.(68’).

Barcelona vond de marge nog niet genoeg, Ousmane Dembélé passte op Messi en de verschalkte doelman Cuéllar met een wippertje.3-1 (87”)Dit was voor Messi zijn 45ste hattrick uit zijn carrière.

Barcelona vergrootte door deze zege de voorsprong op Atlético Madrid tot twaalf punten. Voor Atlético staat zondag de Madrileense derby uit tegen Real op het programma.