Nieuws Mei 2012

27-05

Het is nu aan Tito Vilanova

Zaterdag werd Pep Guardiola en zijn Barcelona gehuldigd voor de 14e titel in 4 jaar. Dit was tevens het laatste optreden van Guardiola als coach van de Blaugranas. De weg ligt nu vrij voor zijn opvolger Tito Vilnova. Dat de assistent het werk van Pep over ging nemen was duidelijk. De voorwaardes waaronder waren alleen nog niet doorgenomen met de club.

FC Barcelona en zaakwaarnemer van Vilanova, Josep Maria Orobitg, zijn de onderhandelingen begonnen. Tot nu toe was er nog geen tijd geweest om de voorwaardes door te nemen. Beide partijen zien geen problemen en na alle waarschijnlijkheid zal er binnen 2 a 3 weken een overeenkomst voor 2 jaar zijn. Vilanova staat niet bekend als een makkelijke onderhandelaar. Maar Orobitg en Rosell hebben al even met elkaar gesproken.

Tito Vilanova zal zijn eerste officiële persconferentie gaan houden wanneer hij wordt gepresenteerd als coach van FC Barcelona. Dit kan gebeuren zodra Tito zijn handtekening onder het contract gezet heeft. Er was bewust gekozen om hem niet te laten spreken totdat Pep definitief weg was.