Nieuws September 2015

30-09

Iniesta geblesseerd

FC Barcelona heeft bekend gemaakt dat Andrés Iniesta aan de Champions League ontmoeting met Bayer Leverkusen een hamstring blessure heeft overgehouden in zijn rechter been. De middenvelder greep in de 60e minuut naar zijn bovenbeen en gaf door aan de coaches dat hij gewisseld moest worden.

Het is nog onduidelijk hoe lang de blaugrana aanvoerder nodig gaat hebben om te herstellen. Het is een zware tegenslag voor Luis Enrique voor bezetting op het middenveld aangezien Rafinha Alcántara eerder al zwaar geblesseerd raakte. De ziekenboeg van FC Barcelona is inmiddels behoorlijk vol. Naast Iniesta en Rafinha is ook sterspeler Lionel Messi voorlopig niet inzetbaar. Hij verdraaide afgelopen weekeind tegen Las Palmas zijn knie en moet zeker acht weken toekijken. Daarnaast kan coach Luis Enrique ook al geen beroep doen op Thomas Vermaelen.

Luis Enrique heeft een uitdaging om de wedstrijdselectie rond te krijgen voor de topper bij Sevilla aanstaande zaterdag. Daarna komt de interlandbreak als geroepen voor de Catalanen. De duels van Spanje tegen Luxemburg en Oekraïne gaan aan Iniesta voorbij. La Roja heeft uit beide duels nog slechts een punt nodig om rechtstreekse kwalificatie voor het EK van 2016 af te dwingen.