Nieuws Oktober 2008

17-10

Iniesta scoort voor Spanje

Het zal de meeste voetballiefhebbers niet zijn ontgaan, Iniesta wist een prachtig doelpunt te maken in de interland met Spanje uit bij onze zuiderburen. De Belgen waren nog wel verrassend op 1-0 gekomen door een kopbal doelpunt van oud ajacied Wesley Sonck, maar Iniesta wist vlak voor rust de Spanjaarden op gelijke hoogte te brengen. Everton aanwinst Fileini speelde de bal verkeerd terug waarna Iniesta langs zowel de laatste verdediger als doelman Stijnen wist te soleren.

Lang leek het duel op een gelijkspel af te stevenen maar vlak voor tijd wist Villa met een rake kopbal toch nog de drie punten naar Spaans voordeel te tillen. Voor Spanje speelden de blaugranas Puyol, Xavi en Iniesta. Puyol wist zich bovendien te onderscheiden door in de tweede helft een bal van de doellijn te redden.

Spanje lijkt met deze overwinning souverein naar Zuid-Afrika te gaan om daar als een van de kanshebbers aan het toernooi te beginnen. Hopelijk knnen de spelers van FC Barcelona deze goede lijn ook voort zetten in de competitie.