Nieuws April 2010

20-04

Inter - Barça 3-1

Barça kon de eerste halve finale niet slechter beginnen: in het Guiseppe Meazza werd met maar liefst 3-1 verloren van Inter Milan.
In de eerste helft speelden beide ploegen afwachtend. Inter loerde op een counter, waar Barça probeerde de bal te rouleren. Na verscheidene kansen van Inter, was het Barça die als eerste toesloeg. Maxwell stormde de zestien in, waarna hij goed teruglegde op Pedro die de bal netjes afrondde.
In de 30e minuut kon Milito de geheel vrijstaande Sneijder bedienen, die makkelijk de 1-1 in schoot.

In de tweede helft ging Inter op zoek naar de voorsprong, die dan ook na 3 minuten een feit was. Uit een counter was het Maicon die de 2-1 inschoot. Even later kreeg Puyol geel na appel van de Inter-spelers, waardoor hij de return zal missen. Na opnieuw slecht verdedigen van Barcelona, was het Milito die zelfs de 3-1 in kon koppen. Een voorzet van Maicon werd verlengd door Sneijder en de kopgoal van Milito was een feit. Barça begon een sterk offensief en Inter Milan verdedigde als een handbalploeg. Na een paar kansen op goal had Barcelona zelfs recht op een penalty, maar de scheidsrechter oordeelde dat Alves een schwalbe maakte. Barça bleef aandringen, maar Inter kwam steeds met de schrik vrij. En dus moet Barça volgende week van een 1-3 achterstand terugkomen, om nog kans te maken op een finaleplek in het Santiago Bernabeu stadion…

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Alves, Piqué, Puyol, Maxwell, Sergio Busquets, Xavi, Keita, Pedro, Messi & Ibrahimovic.