Nieuws September 2009

16-09

Inter Milaan - FC Barcelona 0 - 0

Het nieuwe Champions League seizoen is voor FC Barcelona begonnen met een verdienstelijk gelijkspel in het Gezeppe Meazza stadion in Milaan. Er vielen geen doelpunten.

Voor rust had FC Barcelona weliswaar het meeste balbezit maar echt gevaarlijk konden de blaugranas niet worden. Henry had niet echt zijn dag en Messi had wat pecht met een tweetal prima schoten. Ook van Inter kant was er niet veel gevaar. Eto'o zat goed in de tang bij het centrale duo Pique en Puyol. Sneijder werd goed bewaakt door Toure.

Na rust drong Barcelona meer aan, maar hierdoor koos Inter nog meer voor de verdediging. De Italianen speelden hun geliefde 'catanaccio' en werd een paar keer gevaarlijk met een counter. Maar Milito kon keer op keer niet echt los komen om gevaarlijk te worden. Aan de andere kant was Ibrahimovic dichtbij een goede kans maar de Zweed stond op het randje buitenspel. Ook Henry had nog een hoofstandje in huis maar hij kreeg de bal net niet onder controle. Kort hierna werd de Fransman gewisseld en mocht Iniesta zijn Champions League rentree maken. De invalbeurt was te kort om nog een stempel op de wedstrijd te drukken voor de kleine dribbelaar. Hoewel Barcelona nog recht had op een penalty, hands van Stankovic, werd er niet echt gevaar gesticht en bleef het dus een doelpuntloos gelijkspel.

FC Barcelona : Valdes, Alves, Puyol, Pique, Toure, Keita, Xavi, Henry (Iniesta), Ibrahimovic, Messi