Nieuws Maart 2014

03-03

Interlandweek

De meeste spelers van het eerste team van FC Barcelona zijn door de bondscoaches uitgenodigd om deel te nemen aan de vriendschappelijke interlands van komende woensdag 5 maart.

Zo heeft bondscoach Vicente del Bosque van Spanje heeft Víctor Valdés, Jordi Alba, Sergio Busquets, Xavi Hernández, Cesc Fàbregas, Andrés Iniesta en Pedro Rodríguez opgeroepen voor de oefeninterland in het Vicente Calderón tegen Italië om 22:00 uur. Ook voormalige Blaugrana Thiago Alcántara Bayern München) kreeg een uitnodiging van de oefenmeester.

Del Bosque heeft besloten om deze keer Carles Puyol thuis te laten, maar heeft zeker nog geen streep gezet door de naam van de verdediger voor de WK-selectie. “Niemand is kansloos voor een plek op het WK”, benadrukte de 63-jarige bondscoach. “Ook Puyol niet. Voor mij is hij een speciaal geval. Het maakt natuurlijk uit of je regelmatig speelt of niet en hoe het in de eindfase van het seizoen oogt. Ik heb hem tijdens de revalidatie al verteld dat we hem scherp in de gaten houden. Zijn herstel is inherent aan inzet en toewijding. Het gaat in elk geval lastig worden om de WK-selectie te formeren. Maar dat is mijn taak.”

Voor de oefeninterland tegen Roemenië in Boekarest om 20:00 uur heeft Alejandro Sabella, coach van de nationale ploeg van Argentinië, Lionel Messi en Javier Mascherano opgenomen in de wedstrijdselectie van 22 spelers.

Het WK 2014 gaat over vier maanden van start en ook gastheer Brazilië oefent komende woensdag om 18:00 uur tegen Zuid-Afrika in Johannesburg. De coach van de Goddelijke Kanaries, Luiz Felipe Scolari, heeft Dani Alves en Neymar Jr, opgeroepen voor die vriendschappelijke ontmoeting ter voorbereiding op het WK in eigen land. Ook Rafinha Alcántara, die door FC Barcelona verhuurd wordt aan Celta de Vigo, is van de partij tegen de Zuid-Afrikanen.

Volker Finke, bondscoach van Kameroen neemt de Barça-spelers Alex Song, Jean Marie Dongou (Barça B) en Franck Bagnack (Barça B) meegenomen naar Leiria in Portugal voor de oefeninterland tegen het team van bondscoach Paulo Bento om 21:45 uur.

Het is de laatste interland periode tot het einde van het seizoen. Het is daardoor de laatste kans voor de diverse bondscoaches om spelers aan het werk te zien.

Woensdag 5 maart
Zuid Afrika - Brazilië:     18:00 uur
Roemenië - Argentinië:  20:00 uur
Duitsland - Chili:            20:45 uur
Frankrijk - Nederland:    21:00 uur
Portugal - Kameroen:    21:45 uur
Spanje - Italië:               22:00 uur