Nieuws Mei 2017

09-05

Iraanse look-alike Messi veroorzaakt chaos

Een Iraanse lookalike van Lionel Messi is afgelopen weekeinde in zijn land door de politie opgepakt omdat hij een chaos veroorzaakte. In de stad Hamadan wilde zó veel 'fans' op de foto met de student, die als twee druppels water lijkt op de ster van FC Barcelona, dat de politie genoodzaakt was om in te grijpen.

De 25-jarige Reza Parastesh reed in zijn auto toen inwoners hem tegenhielden. Omdat iedereen een selfie wilde met de lookalike wilde nemen, ontstond er een grote verkeerschaos. De politie besloot zijn auto daarom in beslag te nemen en de man naar het bureau te brengen.

Het zou volgens het persbureau AFP weinig hebben gescheeld of hij was in de bak beland voor het verstoren van de openbare orde.

Sinds Parastesh tien maanden geleden voor het eerst een Barcelona-shirt aantrok, is het een gekkenhuis rondom de man. De telefoon staat voortdurend roodgloeiend voor interviews. Hij heeft er zelfs een modellencontract aan overgehouden.

Parastesh heeft sinds zijn 'ontdekking' zijn haar en baard hetzelfde geknipt als de echte Messi. ,,Nu zien mensen me echt als de Iraanse Messi. Mensen zijn geschokt als ik ergens opduik en hem nadoe'', aldus Parastesh, die momenteel bezig is om een aantal voetbaltrucs van de Argentijnse ster onder de knie te krijgen.