Nieuws Oktober 2010

11-10

Japan - Argentinië 1-0

Vrijdag maakte de nieuwe bondscoach van Japan, Alberto Zaccheroni, zijn ideale debuut toen Argentinië voor het eerst in zeven ontmoetingen onderuitging in Saitama tegen de Blauwe Samurai.
Zowel Leo Messi als Mascherano speelde de volle negentig minuten. Messi liet zien weer fit te zijn met zijn snelle dribbels en steekpasses, maar zijn acties mochten niet baten; in de eerste helft schoot hij een bal net over de lat en in de tweede helft wist de Japanse keeper Messi’s vrije trap van 25 meter afstand uit het doel te houden.

De enige scorer in het vriendschappelijke duel was Shijnji Okazaki die met negentien minuten op de klok in de rebound een bal achter doelman Romero plaatste. Hiermee was de score bezegeld en ondanks meerdere kansen wist Argentinië de score niet gelijk te maken en zag het Japan voor het eerst er met de winst vandoor gaan.

Opstelling Japan: Kawashima (85’ Nishikawa), Uchida, Konno, Nagatomo, Matsui, Honda, Hasebe, Abe, Kagawa (77’ Nakamura), Okazaki en Morimoto (65’ Maeda).

Opstelling Argentinië: Romero, Heinze, Gabriël Milito, Demichelis, Burdisso (64’ Lavezzi), D’Allessandro (61’ Pastore), Cambiasso (45’ Bolatti; 85’ Di María), Mascherano, Tévez, Diego Milito (32’ Higuain) en Messi.