Nieuws April 2010

27-04

Jij bracht ons naar Rome, wij jou naar Madrid

Met het naderen van de beslissende halve finale van de Champions League, stijgt de spanning bij alles wat Barça een warm hart toedraagt met de minuut. Alles wordt uit de kast gehaald om een sensationele inhaalslag op Inter te kunnen bewerkstelligen. Het gaat daarbij puur om het geloof in een goed resultaat.

Vorig jaar werd de C-L finale behaald door een huzarenstuk op Stamford Bridge. In de blessuretijd tegen Chelsea leverde de eerste echte doelpoging van Barça de zo gewenste uitgoal op die recht gaf op een finaleticket. Men ziet die historische goal van Andrés Iniesta als een ultieme referentie voor het belonen van het geduld hebben en het behouden van geloof in een goede afloop tot de laatste seconde van een wedstrijd. Ook woensdag zullen de spelers deze instelling moeten opbrengen om een tweede achtereenvolgende keer recht op een finaleplaats te mogen hebben.

De hoofdrol speler van toen is momenteel de grote afwezige. Daar waar de selectie van Barcelona zich voorbereid op het treffen tegen de Italianen, trekt Iniesta eenzaam zijn rondjes rond het trainingsveld. Geveld door een spierblessure kan ‘Don Andés’ nu alleen maar toekijken. Zijn teamgenoten hebben het met hem te doen en doen er alles aan om Iniesta bij het geheel te betrekken. “Jij hebt ons naar Rome gebracht, wij zullen je naar Madrid brengen.”

Het is de laatste dagen een veel gehoorde uitspraak van Iniesta’s teamgenoten, maar de boodschap is niet minder waar. Iniesta’s herstelperiode duurt nog enkele weken, maar de artsen hebben tot op vandaag steeds gezegd dat Andrés de finale zou kunnen halen.

Mits Barça zich woensdag plaatst, zal de medische staf zich nog nadrukkelijker met het herstel van Iniesta bezig houden. Het is in eerste plaats de zaak voor zijn teamgenoten hem in die gelegenheid te brengen.