Nieuws Augustus 2020

24-08

Koeman zoekt stijl, succes en een glimlach

In een diepte-interview spreekt de Nederlandse maestro met BarçaTV + over zijn dagen als speler voor de club en bespreekt hij zijn ideeën nu hij terug is als manager.

In een uitgebreid interview met BarçaTV + heeft de nieuwe FC Barcelona-manager, Ronald Koeman, gesproken over zijn visie op het voetbal, en het is er een die heel direct wordt beïnvloed door zijn mentor Johan Cruijff. De Nederlander weet dat het niet alleen om winnen gaat, maar ook om winnen in stijl en bespreekt ook spelers als Leo Messi en Frenkie de Jong.

Terug in Barcelona

“Barcelona is als een thuis voor mij. Toen ik eerder terugkwam in de stad, ontbrak er iets, want ik was hier niet om bij FC Barcelona te werken. Nu ben ik hier als coach en daar word ik erg blij van. ”

“Het belangrijkste, of je nu coach, speler of werknemer bent bij Barça, is weten dat je bij de beste club ter wereld bent. Niets is beter. We hebben allemaal het geluk deel uit te maken van deze club. "

Johan Cruijff invloed

“Cruijff was een van de coaches die mij het meeste heeft geleerd, vooral tijdens onze tijd bij het Dream Team. Ik heb niet alleen geleerd om een betere speler te zijn, maar ook een betere coach. "

“We hadden de beste combinatie. We speelden aanvallend voetbal en wonnen titels. Dat is altijd de filosofie die we bij Barça hebben nagestreefd. We moeten goed voetbal spelen waar de fans van zullen genieten. Maar we moeten natuurlijk ook winnen, dat is het belangrijkste. "

Koeman de coach

"Ik ben een coach die graag wil dat zijn teams een gedisciplineerd en goed georganiseerd team zijn. Ik hou ervan om wedstrijden te domineren. Nederlanders houden van aanvallend voetbal. "

“Ik ben graag direct en heb een goede communicatie met mijn spelers. We houden korte meetings, maar dat maakt de boodschap duidelijk. "

“Ik denk dat een goede coach moet genieten van voetbal. We zijn begonnen met voetballen omdat we van deze sport houden. En als je alles doet met een glimlach op je gezicht, des te beter. "

Frenkie de Jong

“Hij is een heel jonge speler. Hij presteert tot nu toe erg goed. Het is voor zo'n jonge speler niet gemakkelijk om naar Barça te komen. Hij is een speler voor het FC Barcelona van de toekomst. "

Leo Messi

“Het is een genoegen om een speler als Messi in het team te hebben. Zijn kwaliteiten zullen het team helpen zich te ontwikkelen. "

"We zijn niet te vergelijken met het nemen van een vrije trap, want hij heeft zoveel meer gescoord dan ik. Ik was maar zes seizoenen bij Barça. Maar het is belangrijk om iemand in je team te hebben die goed is in vrije trappen en hoekschoppen. "

De goal in 1992

“In de wedstrijd tegen Sampdoria wist ik al waar de bal heen zou gaan voordat ik hem raakte. En ik had het gevoel dat ik ging scoren. "

Met de familie

“Mijn vader had een grote invloed op mijn voetbal. Hij was een heel kritisch persoon. Hij gaf ons de kans om ons voetbal te verbeteren en om respectvol te zijn voor andere mensen en ook voor voetbal. "

'Mijn familie zei dat ik de juiste persoon was om voetballer te worden. Voetbal trekt veel aandacht, maar je moet een ster zijn op het veld, niet daarbuiten. ”

Ik breng graag tijd door met het gezin. Ik ben een heel jonge grootvader en ik breng graag tijd door met mijn kleinkinderen. "

Foto: www.fcbarcelona.com