Nieuws Mei 2014

03-05

La Liga maakt zich op voor spannend slot

FC Barcelona heeft de titel al lang niet meer in eigen hand. Toch hebben de Blaugranas een kleine kans op de titel. Met nog 3 duels te gaan staat Atlético Madrid bovenaan met 88 punten. Barça volgt met 84 punten en Real is derde met 82 punten. Real heeft alleen wel een duel minder gespeeld die midweeks gespeeld gaat worden.

Zaterdag 16.00u speelt Barcelona als eerste van de drie clubs. De beide teams uit Madrid zullen zondag pas spelen. Atlético uit bij Levante en Real thuis tegen Valancia. Atlético zou dit weekend de titel al kunnen pakken. Dan moeten ze wel winnen en Barça en Real verliezen. Als Atlético de komende 2 duels wint zijn ze hoe dan ook kampioen en maakt het laatste duel in Camp Nou tussen Barça  en Atlético niet meer uit.

Barcelona moet er gewoon voor zorgen dat alle duels gewonnen worden en hopen op een misstap van de twee concurrenten uit Madrid. Hoewel hij niet groot is, er is nog een kans dat Barça de titel kan binnen halen. Het zal een spannend slot gaan worden. Zaterdag is eerst Getafe aan de beurt.