Nieuws Oktober 2021

08-10

Laporta en Koeman

Tijdens een interview met Catalan radio (programma “El món a RAC 1”) bevestigde voorzitter Laporta maar weer eens dat Koeman alle vertrouwen heeft van voorzitter Laporta en het bestuur(……..). Dit hebben we natuurlijk vaker gehoord. Laporta: “hij is onze coach, heeft de vrije hand in wat mogelijk is, hij gelooft in het team (dat helaas nog nooit helemaal compleet is geweest dankzij de vele blessures)”. Op de vraag van de journalist antwoordde Laporta dat Koeman Barça in zijn hart heeft ; hij is een Barça legende en kwam natuurlijk binnen in een niet al te gemakkelijke periode.

Koeman heeft vertrouwen in het team en kijkt uit naar de dag dat alle geblesseerden weer terug zijn. Ansu Fati is gelukkig weer terug. De terugkeer van Dembélé, Braithwaite, Balde, Pedri en Agüero duurt nog even. FC Barcelona heeft een aantal fantastische jeugdspelers (Gavi, Nico, Ansu Fati, Garcia, Puig, Collado, Pedri). Laporta stelt dat het doel is om de contracten van deze jonge spelers zo snel mogelijk te verlengen. Hij spreekt de hoop uit dat de contracten van Pedri en Ansu Fati deze week nog worden getekend.

Sergi Roberto heeft een deel van zijn salaris ingeleverd. Net als Piqué, Busquets en Jordi Alba. Op een paar details na is het vernieuwde contract van Roberto bijna rond. Laporta stelt voor om waardig afscheid te nemen van Messi. Iets wat de toeschouwers zeker zullen waarderen.

De woorden die Laporta uitsprak waren natuurlijk mooi maar kunnen in een paar weken snel veranderen. Zeker is ook dat het aanblijven van Koeman ook met geld te maken heeft. En uiteraard de resultaten.

Wat dat betreft komen er een paar moeilijke wedstrijden aan:

17-10 Barça - Valencia

20-10 Barça – Dynamo Kiev

24-10 Barça – Real Madrid

De resultaten zullen zeker van invloed zijn op het humeur van de voorzitter (…..). Misschien wordt het dan een heel ander interview!! Foto: fcbarcelona.com