Nieuws Juni 2015

16-06

Laporta stelt zich verkiesbaar

Joan Laporta heeft zich officieel verkiesbaar gesteld voor de komende presidents verkiezingen van Barcelona. Dit deed de Catalaanse oud voorzitter via zijn eigen youtube kanaal. Hij geeft aan dat hij beter voorbereid is dan ooit te voren en dat hij van zijn fouten heeft geleerd.

Laporta kun je in een adem noemen met Cruyff, La Masia, Catalunya en het UNICEF-model. Daarnaast stond de goede vriend van Cruyff aan het start van het nieuwe Barcelona, misschien wel het Barcelona zoals we dat nu kennen.

Laporta kent veel steun onder Barcelona supporters en geeft dan ook aan in het filmpje dat hij de steun meer dan ooit nodig. De bekendste aankoop van Laporta was gedurende zijn tijd was Ronaldinho. Maar hij haalde ook spelers als Deco, Eto’o, Henry en Ibrahimovic. Als trainers haalde hij Rijkaard en later Guardiola. Hij was president bij Barcelona van 2003 tot 2010. Onder zijn leiding wonnen de blaugranas veel. Zo werd 4 keer de landstitel gepakt, 1 keer de Copa, 2 keer de Champions League en 1 keer de wereldbeker.