Nieuws Januari 2014

19-01

Levante - Barça 1-1

Het team van Tata Martino is het kalenderjaar 2014 in de competitie niet overtuigend begonnen. Een week eerder bleven de Catalanen op 0-0 steken tegen Atlético Madrid en zondagavond speelde Barça weer gelijk. In het Ciutat de València werd het 1-1 waardoor Atlético Madrid de koppositie kan overnemen van FC Barcelona als ze later op de avond winnen van Sevilla.

FC Barcelona begon onrustig aan de wedstrijd. De thuisploeg groef zich in rond het eigen doel en gokte op een counter of standaard situatie. Coach Joaquin Caparros zag al in de 11e minuut dat dit de juiste tactiek was voor zijn team. Loukas Vintra sprong hoog bij de eerste hoekschop en kon vrij de 1-0 inkoppen voor Levante. Slechts acht minuten later kopieerde Gerard Piqué die treffer. De verdediger sprong hoger dan iedereen bij een corner van Xavi en kon ongehinderd koppend scoren. Na de gelijkmaker veranderde Las Granotas (de kikkers) niet van tactiek. De opgetrokken muur voor het doel bleef ondoordringbaar voor een traag spelend Barça dat de precisie van de Catalanen niet ten goede kwam.

De tweede helft vertoonde een zelfde speelbeeld waarbij keepers Keylor Navas en Víctor Valdés diverse keren fraai wisten te redden. Pas in het laatste half uur verhoogde Barça het baltempo, maar die versnelling kwam te laat. Ondanks verwoede pogingen van Lionel Messi wist hij de keeper van Levante niet te passeren. De winnende treffer viel niet waardoor de Blaugrana’s met slechts één puntje huiswaarts keren. Midweeks krijgt Barça de gelegenheid om zich te revancheren in het Ciutat de València als de kwartfinale van de Spaanse beker op de agenda staat.

Opstelling FC Barcelona: Valdés, Montoya, Piqué, Mascherano, Alba, Busquets, Xavi (84’ Dongou), Fàbregas (73’ S. Roberto), Alexis, Messi en Pedro (77’ Tello)