Nieuws November 2019

02-11

Levante - Barça 3-1

FC Barcelona heeft een nieuwe nederlaag geleden in La Liga, nummer 3 van dit seizoen, waardoor de ploeg van Ernesto Valverde na 10 duels op 22 punten staat. Op bezoek bij Levante verloor Barça met 3-1, een nederlaag die in het tweede bedrijf werd veroorzaakt. Door de nederlaag in Valencia hebben meerdere ploegen de kans om Barça te passeren als lijstaanvoerder in Spanje.

Barça speelde een gezapig duel in Valencia tegen een strijdlustig Levante, dat vertrouwen kende met recente overwinningen tegen Barça in de Copa del Rey en de competitie nog in het geheugen. Barça, dat aantrad met Frenkie de Jong, opende niet al te sterk maar kwam niet echt in de problemen in de eerste helft. Messi opende de score vanaf de penaltystip na ruim een half uur, nadat Semedo was gevloerd binnen de zestien. Barça leek vervolgens weinig schade op te lopen in Valencia, al viel Luis Suárez wel uit met een blessure.

In de tweede helft kwam er echter een geheel ander Levante voor de dag. Barça werd bij de keel gegrepen en gaf in een tijdsbestek van tien minuten de wedstrijd weg met drie tegengoals. Na geklungel in de defensie schoof Campana hard de 1-1 binnen en nog geen twee minuten later maakte Mayoral de 2-1 na een hard schot, dat ondanks de vingertoppen van Ter Stegen alsnog tegen het net vloog. Barça zag hoe Levante zich steeds meer vast begon te bijten en een constante druk uitoefende op de goal van Ter Stegen. Dit leidde zelfs tot de 3-1, toen een schot van Radoja via de voet van Busquets langs Ter Stegen zeilde. Alle hens aan dek dus voor Barça, dat met Fati hoopte terug in de wedstrijd te keren. Messi scoorde nog de 3-2, maar zag zijn frommeldoelpunt geannuleerd worden wegens buitenspel van Griezmann.

Het lukte Barça in het restant van de wedstrijd niet om orde op zaken te stellen, waardoor de ploeg met de staart tussen de benen terug naar Barcelona zal vliegen, met een thuisduel in de Champions League tegen Slavia Praag in het vooruitzicht. Barça geeft Sevilla, Atlético en Real Madrid de kans om langs Barça te snellen op de ranglijst, maar heeft wel een duel minder gespeeld dan alle andere titelkandidaten (uitgezonderd van Real Madrid).

Opstelling Barça: Ter Stegen; Semedo, Piqué, Lenglet, Alba; Arthur ('67 Fati), Frenkie, Vidal ('65 Busquets); Messi, Suárez ('41 Perez), Griezmann