Nieuws Juni 2011

11-06

Luis Enrique en AS Roma

Luis Enrique, ex-trainer van Barça B, heeft een contract van twee jaar ondertekend bij AS Roma. Die aanstelling impliceert dat AS Roma zich opmaakt voor een andere koers, en maakt tevens de Romeinse club interessant voor jonge spelers van Barcelona.

Luis Enrique: “Ik ga niet veel beloven. Ik groet de fans, en teken daarbij aan dat AS Roma een signaal wilde geven door mij in te huren. Ik zie voetbal niet anders dan ambitieus zijn.”

Dat ‘signaal’ duidt erop dat AS Roma meer aanvallend voetbal wil spelen, en hoopt dat Luis Enrique de geschikte kandidaat is om dat voor elkaar te krijgen. De Spaanse oud-international overweegt enkele spelers uit Barcelona met zich mee te nemen. Jonathan Soriano, de topscorer van Barça B met 31 doelpunten, en Martin Montoya zouden binnen zijn overwegingen vallen.

Ook Bojan, die Luis Enrique kent uit de Barça-opleiding, wordt genoemd in een mogelijke overstap naar AS Roma en hoewel zijn zaakwaarnemer een hernieuwde samenwerking wel ziet zitten, houdt de jonge spits zich afzijdig.