Nieuws Januari 2012

22-01

Málaga - Barça 1-4

FC Barcelona heeft een gemakkelijke avond gehad in La Rosaleda. De Blaugranas hadden geen probleem met het Málaga van Pelligrini. De thuisploeg verscheen aan de start met de Nederlanders Van Nistelrooy en Mathijsen. Barcelona kreeg de eerste kansen aan het begin van het duel. Maar doelman Caballero had geen probleem met de kopbal van Alexis en een schot van Messi. Aan de andere kant kregen de gastheren een paar betere kansen. Valdés moest 3 keer in actie komen. Eerst werkte hij een afstandsschot weg uit de kruising. De daar opeenvolgende hoekschop zorgde wederom voor gevaar binnen de 16, maar de aanvoerder stond tot tweemaal toe goed de keepen. FC Barcelona begon Málaga langzaam onder controle te krijgen. De Blaugranas kregen ook een aantal kansen met onder andere schoten van Iniesta en Thiago. Uiteindelijk opende Messi prachtig de score met het hoofd. De Argentijn kopte een voorzet van Adriano geplaatst vanaf de strafschop stip binnen. Tot aan rust kregen de Blaugranas geen opgelegde kans meer om de score te verdubbelen.

In de tweede helft was het Alexis die wel snel de 2-0 wist te maken. De Chileen lette goed op na goed voorwerk van Adriano die voorgaf op Thiago. Caballero hield zijn inzet nog tegen, maar de rebound van Alexis ging makkelijk binnen. En kort daarna was het duel definitief gespeeld. Messi maakte zijn 2e van de avond na een bekeken schot in de verre hoek. De topscoorder van Barça ging direct op zoek naar meer en maakte bijna een hattrick uit een vrijtrap. Zijn schot spatte uiteen op de lat en ging via de doelman achter. Messi liet het er niet bij zitten en maakte alsnog zijn 3e. Een prachtige solo vanaf de middenlijn van de ongrijpbare dribbelaar werd nog mooier tegendraads afgemaakt. Weer een hattrick voor Messi. De thuisploeg weet toch nog iets aan de stand te doen. Valdés weet in eerste instantie een schot nog te stoppen. Maar de rebound van Rondon is onhoudbaar voor de enige goal van de thuisploeg. Messi blijft aan de andere kant het voor Barcelona proberen. Een kopbal, en een schot weten de doelman alleen niet te verschalken en het bleef 1-4. Een mooi resultaat, waar Barcelona weer eens liet zien wat prachtig voetbal is. Messi zette ook nog eens een prachtig gemiddelde neer. De aanvaller scoorde in de eerste seizoenshelft maar liefs 22 goals in 19 wedstrijden.

Opstelling Barça: Valdés, Alves, Piqué, Mascherano, Abidal, Busquets, Iniesta (73’ Pedro), Thiago, Adriano (67’ Dos Santos), Messi en Alexis (63’ Cuenca).

Bekijk hier de hattrick van Messi.