Nieuws Mei 2014

18-05

Martino weg bij Barça

De Argentijnse hoofdcoach van het Catalaanse team heeft zaterdag, na het gelijke spel tegen Atlético Madrid, zijn vertrek aangekondigd. “Barça en ik hebben een gesprek gevoerd, waaruit we samen de beslissing hebben genomen na het duel tegen Atlético uit elkaar te gaan, ongeacht het resultaat”, verklaarde Martino. “Bij deze wil ik iedereen bij
FC Barcelona bedanken voor alles wat ze me gegeven hebben. Natuurlijk bedank ik ook Josep Bartomeu, Sandro Rosell en Andoni Zubizarreta voor het vertrouwen dat ze me gegeven hebben. Wie ik ook wil bedanken, zijn de fans voor hun respect. Ook bedank ik de spelers en de staf”, vervolgde de Argentijn.

Martino is in zijn laatste persconferentie voor Barça ingegaan op de resultaten van het afgelopen seizoen. “We hebben waardig geprobeerd om de resultaten te halen die deze mooie club verdient, helaas zonder succes. Bij deze feliciteer ik Atlético Madrid met het behalen van het kampioenschap. Ze waren goede opponenten dit seizoen en hebben heel goed werk verricht”, aldus de Argentijn.

De spelers bij Barça kregen van de voormalig coach van de Blaugrana’s nog extra aandacht. Hierover zei Martino: “We bewonderen deze spelers enorm. Ze hebben heel veel talent en zijn daarnaast nog fantastische mensen. Het is een eer geweest om met deze mensen te werken.”

Na de toespraak van Martino, nam ook Zubizarreta het woord. De technisch directeur van Barça vertelde: “Hierbij danken wij Martino voor het goede werk wat hij heeft verricht tijdens dit lastige seizoen. Het team heeft gevochten en is tot het einde voor de prijzen in de race geweest.”