Nieuws December 2009

21-12

Messi; FIFA world player 2009

De kersverse wereldkampioen voor clubteams, Lionel Messi, mocht maandagavond in het Zwitserse Zurich de prijs voor FIFA worldplayer 2009 in ontvangst nemen. De kleine Argentijn, dit seizoen met zes hoofdprijzen met Barça ongenaakbaar, voegde daarmee een nieuwe individuele prijs toe aan het indrukwekkende totaal.

Messi kreeg 1073 stemmen van bondscoaches en aanvoerders van nationale elftallen. Ook de stemmen van Van Marwijk en Van Bronckhorst zaten er bij. Als tweede eindigde de winnaar van vorig jaar, Cristiano Ronaldo, met 352 stemmen, terwijl Messi's ploeggenoot Xavi als derde eindigde met 196 stemmen. Iniesta werd vijfde (134 stemmen) en Kaká, winnaar van 2007 werd vierde (190 stemmen).

Tijdens zijn korte speech bedankte Messi de mensen die op hem hadden gestemd. "Het is grote eer deze prijs te mogen ontvangen, mede door stemmen van mijn tegenstanders. Ik moet mijn ploeggenoten bedanken. Zonder hen zou hij de prijzen niet gewonnen hebben. Dit is mooiste manier om dit fantastische jaar te beeindigen."

'La Pulga' werd in de vorige twee edities van de FIFA worldplayer telkens nummer twee.