Nieuws December 2013

10-12

Messi finalist Gouden Bal 2013

De Fifa heeft maandagmiddag de drie nemen bekend gemaakt van de finalisten voor de Gouden Bal 2013. De laatste weken gonsde er vele namen rond als kanshebbers, maar Messi werd altijd genoemd. Nu is het dus officieel dat Messi kans maakt op zijn vijfde Gouden Bal. Hij staat in de finale samen met Franck Ribery (Bayern München) en zijn eeuwige rivaal Cristiano Ronaldo (Real Madrid).

Ondanks dat Messi een groot deel van 2013 aan de kant heeft gestaan vanwege blessures, heeft de snelle aanvaller van Barça opnieuw de erkenning gekregen dat hij tot de allerbeste van de wereld behoord. Op 13 januari 2014 wordt, tijdens het Fifa Gala, de winnaar in Zürich bekendgemaakt.

Mocht de sterspeler van FC Barcelona de prijs winnen, dan is dat de vijfde keer op rij dat hij wordt uitgeroepen tot de beste van de wereld. In 2007 werd Messi nog derde en in 2008 tweede, daardoor is het nu al het zevende jaar achter elkaar dat Messi op het podium terecht komt, wat een unieke prestatie is.

Van de oorspronkelijke groep van 23 kandidaten, zijn er 20 spelers afgevallen waaronder drie spelers van FC Barcelona. Iniesta, Xavi en Neymar waren de spelers van Barça die afvielen. Voor de Braziliaanse aanvaller ligt er misschien nog wel een prijs in het verschiet. Neymar maakt samen met Matić en Ibrahimović kans op de FIFA Puskas Award voor de goal van het jaar.