Nieuws Juni 2013

25-06

Messi stort tien miljoen

Volgens de Spaanse krant La Vanguardia heeft Lionel Messi tien miljoen euro betaald aan de Spaanse belastingdienst. De Argentijn kwam vorige week in opspraak omdat hij ervan verdacht wordt tussen 2007 en 2009 te hebben gesjoemeld met zijn belasting.

Het bedrag van tien miljoen euro is om gedoe over de jaren 2010 en 2011 te voorkomen. Messi en zijn financieel adviseurs zagen blijkbaar de bui al hangen en proberen zo meer problemen te voorkomen. De beste speler van de wereld dreigt namelijk al een duel in de Champions League te missen vanwege een rechtszaak over de niet betaalde belasting in 2007, 2008 en 2009. Messi moet op 17 september voor de rechter verschijnen en dat is een speeldatum voor de Champions League van het komende seizoen.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Messi de cel in moet voor zijn vergrijpen. De aanvaller heeft vorige week laten weten dat hij niet zelf zijn belastingzaken regelt, en dus ook niet op de hoogte was van de zogeheten belastingontduiking. De verwachting is dat de tien miljoen euro meer dan genoeg is om zijn schuld bij de belastingdienst af te betalen, wellicht krijgt de Argentijn nog een bedrag teruggestort.