Nieuws December 2016

13-12

Messi tweede in Ballon D'Or

Lionel Messi is niet verkozen tot wereldvoetballer van het jaar. De Argentijn heeft de Ballon D'Or ditmaal moeten laten aan aartsrivaal Cristiano Ronaldo. Messi was titelhouder en kon zijn zesde Gouden Bal binnenhalen, maar de journalisten hebben besloten dat Cristiano Ronaldo de beste speler van de wereld is. Cristiano Ronaldo kreeg ruim twee keer zo veel stemmen als Lionel Messi, en mag zich met 745 punten kronen tot Wereldvoetballer van 2016. Voor Ronaldo is het de vierde keer dat hij deze prijs weet te bemachtigen. Messi won in 2016 met Barcelona de landstitel, de Spaanse beker en de Spaanse Supercup, en haalde ook de finale van de Copa América met het Argentijnse nationale team, maar dit was niet genoeg om verkozen te worden tot beste speler ter wereld. Ronaldo won met Real Madrid tot dusver de Champions League en de Europese Supercup, maar kan deze week het WK voor clubs in de wacht slepen. Ook werd hij met Portugal Europees kampioen in Frankrijk.

Maar liefst 3 spelers van FC Barcelona weten een plek te bemachtigen in de top 5 van beste spelers ter wereld, die louter uit spelers uit de Spaanse competitie bestaat. Antoine Griezmann van Atlético Madrid verloor twee grote finales, maar eindigt toch op een podiumplaats. Luis Suárez werd Spaans topscorer en eindigt als vierde, terwijl Neymar ook een plek weet te bemachtigen. Een jaar eerder stond Neymar nog op het podium als derde. Voor de Barça-aanvallers was het dus een uitstekend jaar, maar toch geen eerste plaats. Wat wel erg opvalt is dat Andrés Iniesta geen enkele stem heeft ontvangen, en dus volgens deze verkiezingen niet tot de 20 beste spelers ter wereld behoort. De Barça-aanvoerder was in 2016 goed voor vele demonstraties. Zo was hij de beste man in de finale van de Spaanse beker, was hij op het EK tegen Turkije een bron van genialiteit en is hij dit seizoen voor zijn blessure al goed geweest voor ontelbare prachtige acties. Toch zijn spelers als Rui Patricio en Pepe boven de Spaanse architect gekomen.