Nieuws April 2013

18-04

Messi weer terug op het veld

Het grote nieuws in Barcelona was donderdag de terugkeer van Messi op het trainingsveld. Doordat de Argentijnse superster zich woensdag alleen maar liet behandelen, kwamen bij de supporters de twijfels of hij wel op tijd fit zou zijn. Op één van de velden van het Ciutat Esportiva was hij bezig oefeningen te doen met zijn fysiotherapeut.

Naast het goede nieuws over Messi, was er nog meer goed nieuws te melden. Zo heeft Busquets de groepstraining weer hervat, nadat hij een dag eerder nog apart trainde samen met Pinto. Laatst genoemde trainde nog niet met de groep mee. Ook kwam er nieuws over Puyol. Van hem werd verwacht dat hij dit seizoen niet meer in actie zou komen. Maar de medische staf is zeer positief over zijn herstel en misschien kan hij volgende week in München alweer spelen.

De training van Barça werd afgesloten met een doping test van de UEFA. De UEFA nam de test af bij Iniesta, Tello, Alves, Piqué, Villa, Song, Alba, Valdés, Xavi en Messi. Alle spelers testen negatief op doping. De ploeg kan met een gerust hart naar de wedstrijd in München toeleven, want de verwachting is dat vele spelers zaterdag rust krijgen van Vilanova.