Nieuws Juli 2008

11-07

Messi wel naar Olympische Spelen

Daar waar Barcelona Ronaldinho geen toestemming geeft om deel te nemen aan de Olympische Spelen, zal het wel Lionel Messi moeten afstaan aan de Argentijnse voetbalbond. Het verschil zit in de leeftijd. De reglementen zeggen dat de Nationale bonden het recht hebben om spelers van onder de 23 jaar op te roepen. Voor oudere dispensatiespelers gelden deze regels echter niet.
Leo Messi is door zijn land opgeroepen mee te gaan naar Peking. Hij mist dus de voorbereiding op het nieuwe seizoen, dat aanstaande 14 juli van start zal gaan. De belangrijke voorronde van de Champions League is ook niet aan hem besteed. Hij zou hooguit bij de return aanwezig kunnen zijn.
Voor Ronaldinho geldt dat hij zich maandag gewoon moet melden bij de eerste training van het nieuwe seizoen. Ondanks dat hij voortdurend zegt met de Braziliaanse selectie met te gaan naar Peking, schrijft de FIFA voor dat de CBF (Braziliaanse voetbalbond) er met de speler en zijn toebehorende club Barcelona in onderling overleg uit moet komen.