Nieuws Januari 2024

05-01

Met de hakken over de sloot

In een goed gevuld Estadio de Gran Canaria (bijna 32.000 toeschouwers) wist FC Barcelona in de blessuretijd de 3 punten te pakken. Door de blessure van ter Stegen stond Iñaki Pena op doel. 5 geblesseerden aan de kant van FC Barcelona: Pedri (spier), Alonso (rug), ter Stegen (rug), Martínez (spier), Gavi (kruisband).

Barça begon goed met een (bijna) kans voor Cancelo in de 4e minuut. Vanwege een blessure werd Cancelo in de 11e minuut vervangen door Christensen. 1 minuut later een doelpunt voor Las Palmas via El Haddadi (assist Ramírez). Een tegenvaller voor Barça.

In de 14e minuut een kans voor Lewandowski, op aangeven van Balde. Iñaki Pena moest daarna 2 keer reddend optreden. Ruststand: 1-0.

Uiteraard ging Barça op zoek naar de gelijkmaker; en meer! Meteen al een kans voor Raphinha in de 51e minuut. In de 55e minuut dan toch de gelijkmaker via Ferran Torres (assist Sergi Roberto). Een droog schot in de hoek: 1-1

Vanaf dat moment veel druk van FC Barcelona op het doel van Las Palmas. Tussen de 68e en 78e minuut werd er veel gewisseld aan beide kanten. Het officiële debuut voor Vitor Roque in de 78e minuut. Al meteen een kans voor Vitor een paar minuten later!

Kans voor Felix in de 85e minuut. Penalty voor Barça in de 94e minuut na een duwfout van Sinkgraven op Gúndogan. Sinkgraven ontving hiervoor de rode kaart. En de penalty werd benut door Gúndogan: 1-2. Nog 2 kansen voor Roque maar er werd niet meer gescoord. 3 zwaar bevochten punten voor Barca. Nodig in de strijd om de landstitel.

Visca Barca!!!

Opstelling: Iñaki Pena, Cancelo (11”Christensen), Araújo, Koundé, Balde, Frenkie, Gúndogan, Roberto (78”Fermin López), Raphinha (72”Yamal), Lewandowski (72”Felix), Torres (78”Vitor Roque)