Nieuws April 2010

11-04

Milito neemt revanche op Valdano

Gabriel Milito was één van de verassingen in de basiself van Barça dat het Bernabeu zaterdag stil kreeg. De Argentijn nam daarmee stilletje revanche op Real Madrid, en met name op de technisch directeur Jorge Valdano. Milito stond ooit in de belangstelling van de Madrilenen toen een transfer naar de Spaanse hoofdstad afgeketste door een negatief advies van de medische staf. Zij vonden het risico te groot om de Gabi in dienst te nemen. Milito kwam via Real Zaragoza uiteindelijk bij Barcelona terecht, waar hij in zijn eerste seizoen 2007-2008 prima presteerde. In de halve finale van de Champions League tegen Manchester United ging het echter mis en liep hij een zware knieblessure op die hem het gehele succesvolle seizoen 2008-2009 kostte. Valdano, de technisch directeur van Real, kon het niet nalaten om nog een trapje na te geven: “De tijd heeft ons gelijk gegeven”. Daarmee hoopte de landgenoot van Milito zijn gelijk te halen bij de aanhang van Madrid die zich afvroeg waarom de transfer destijds niet was door gegaan, terwijl Gabi bij Barça tot dan toe prima had gepresteerd.

De centrale verdediger knokte zich, vaak in eenzaamheid, terug naar een volledig herstel. Dit seizoen maakte hij na een lange tijd van leed zijn rentree en deed dat meer dan verdienstelijk. Hij passeerde de nieuweling Chrygrynskiy in ranking als stand in voor de onbetwistbare Piqué en liet zien zich weer 100% functioneel te kunnen maken voor het team. Zaterdag stond hij naast Piqué en Puyol als centrale verdediger in de basis. De overwinning op Real en Valdano moet zoet hebben aangevoeld. Milito heeft zich tijdens de gehele revalidatie groot gehouden, maar zaterdag kwamen de emoties er uit. Toen hij na de wedstrijd zijn landgenoot in de catacomben van het stadion tegenkwam, riep hij hem kwaad toe of hij zich zijn uitspreken aan zijn adres nog herinnerde.

Bij zijn wissel had Milito het publiek in Bernabeu al tegen zich gekregen, door uitdrukkelijk het embleem van zijn Barça shirt te kussen en de 400 fans van Barcelona toe te juichen.