Nieuws Oktober 2010

13-10

Milito trekt zich terug met spierproblemen

Centrale verdediger Gaby Milito heeft dinsdag de training verlaten met problemen aan zijn spieren. De Argentijn was een van de maar zeven teamspelers die met Pep Guardiola trainde. Barça trainde in de Ciutat Esportiva Joan Gamper met dezelfde zeven spelers van het eerste team als eerder deze week, namelijk Pinto, Abidal, Maxwell, Milito, Keita, Mascherano en Messi. Wegens spierproblemen moest Milito echter voortijdig de trainingssessie verlaten.

De medische staf van de club heeft aangegeven dat Milito zijn rechter abductor bezeerd heeft en dat er behandeling en nader onderzoek nodig is voordat er gezegd kan worden of en in hoeverre dit zijn trainingsschema zal aantasten.
Barça B leverde de ploeg tien extra spelers: Planas, Benja, Edu Oriol, Masip, Armando, Ilie, Riverola, Victor Vazquez, Saúl en Rochina. Het was nat en er stond veel wind op veld nummer 2 in de Ciutat Esportiva waar de spelers zich verder voorbereidden op de komst van Valencia deze zaterdag.
Sportdirecteur Andoni Zubizarreta en coach van de jeugd Òscar Garcia woonden de training ook bij.

Op woensdag zal Barça weer in de Ciutat Esportiva aan de slag gaan om zes uur ’s avonds. Tegen die tijd zouden alle internationals terug moeten zijn en een van de spelers zal voor de training een persconferentie afleggen.