Nieuws Februari 2011

28-02

Nieuw trainingstenue met Qatar Foundation naam

Vanaf maandag 28 februari draagt de selectie van het eerste team een nieuw trainingstenue met de naam van de Qatar Foundation op de borst. Voorlopig zal dit het enige Qatar Foundation logo zijn dat te zien is op de outfit van het eerste team; pas volgend seizoen zal het logo op alle outfits verschijnen.

Er zijn twee verschillende modellen van het nieuwe trainingstenue: het eerste model heeft een roze shirt met de Qatar naam in zachtblauw; het tweede shirt is grijs met roze letters. Het plaatje van de Sidra boom – de nationale boom van Qatar en het voornaamste deel van het logo van de Qatar Foundation – ontbreekt op het tenue; volgend seizoen zal het te zien zijn op alle outfits van het eerste team. De trainingsshirts zullen niet in de verkoop gaan, noch zullen er shirts met het Qatar Foundation logo verkocht worden tot het officiële 2011/12 tenue onthuld is.

De verandering van trainingstenue is onderdeel van de deal die FC Barcelona en de Qatar Foundation vorig jaar overeenkwamen en ondertekenden op dertien december. De organisatie wordt hiermee de officiële sponsor van FC Barcelona. De overeenkomst brengt Barça elk seizoen 30 miljoen euro op van 1 juli 2011 tot 30 juni 2016 met daarnaast de mogelijkheid op een bonus tot zo’n 5 miljoen euro voor gewonnen titels. Verder ontvangt de club dit seizoen nog 15 miljoen euro wegens commerciële rechten met een potentieel totaalbedrag van 170 miljoen euro voor de volledige overeenkomst.

De Qatar Foundation, opgericht in 1995, is een zogeheten NGO (niet-gouvernementele organisatie) die gebaseerd is op de principes van onderwijs, wetenschap en onderzoek. Zoals de vicepresident Saif Aif Al-Hajari verklaarde op de dag dat de overeenkomst met Barça werd ondertekend: “De Qatar Foundation ondersteunt de ontwikkeling van een economie die gebaseerd is op olie en gas naar een economie die zich baseert op kennis, met daarin een grote rol voor de potenties van mensen. Dit zal niet alleen ten goede komen van de mensen uit Qatar, maar de hele mensheid.”
De organisatie en Barça delen dezelfde waarden en de overeenkomst zal ook kinderen helpen met hun sportieve ontwikkelen: “We hebben dezelfde visie en cultuur als Barça, want we gebruiken sport om de gehele maatschappij te helpen,” aldus Ahmad al Sulaiti, de bewindvoerder van de Qatar Sports Investment.