Nieuws Februari 2011

12-02

Nieuwe La Masia is klaar in juni

Op dit moment wordt er bij Ciutat Esportiva druk gebouwd aan de nieuwe La Masia. Deze moet in juni opgeleverd worden, zodat het gebouw in voor het volgende seizoen in gebruik is.

Om de opleverdatum in juni te halen wordt er nog hard gewerkt aan het nieuwe Masia. In de zomer zal dan de laatste hand aan het meubilair en installaties van het gebouw worden gelegd. Daarna kunnen de eerste bewoners worden verhuisd.

Het nieuwe gebouw zal 6000 vierkante meter beslaan en dit is verdeeld over vijf verdiepingen. Eén van de verdiepingen is een ondergrondse verdieping. In het gebouw zijn voor 123 sportmannen en sportvrouwen kamers aanwezig. In vergelijking met het huidige La Masia, dat heeft 610 vierkante meter verdeeld voer twee verdiepingen en een zolder. Hier zijn nu kamers voor 60 sporters. De kosten van het gebouw zijn ongeveer 9 miljoen euro. Als het gebouw klaar is, dan is er 17 maanden aan het project gebouwd.

De kamers zullen vooral functioneel en rationeel worden ingericht. De kamers bevinden zich allemaal op de eerste en tweede etage en treed er veel licht van buiten binnen. Elke kamer beschikt over twee tot vier bedden, kasten, een bureau en een badkamer. Op de begane grond bevinden zich de keuken, eetkamer, administratiekantoren, klaslokalen en gemeenschappelijke ruimtes voor de bewoners.

In de lijn met het  streven naar duurzaamheid en technologie te combineren, zal de het energie verbruik en de akoestische isolatie van het complex, verbeteren door de gevel van het nieuwe gebouw. De initialen van FC Barcelona, FCB worden ook opgenomen in een glazen paneel aan de gevel. In onderstaand filmpje krijgt u een kleine indruk van de bouw van het nieuwe La Masia.