Nieuws Maart 2013

06-03

Nog 2 dagen aftellen tot fanreis 3

Nu de stofwolken van de twee clásicos zijn opgetrokken, is het sein op groen gezet voor fanreis 3. Vrijdag vertrekt een bond gezelschap fans richting Catalonië om de blaugranas aan te moedigen tegen Deportivo la Coruña, la colista (rode lantaarndrager) in La Liga.

Historisch gezien is er weinig gevaar te verwachten van de Galiciërs. Van de vijftien ontmoetingen in Camp Nou werden er elf gewonnen, één gelijkgespeeld en drie verloren. De laatste ontmoeting op 15 mei 2011 eindigde in een bloedeloze 0-0. Barça was op dat moment reeds landskampioen en speelde met een veredeld B elftal terwijl Depor tevergeefs tegen degradatie knokte. Hoe anders was het in het jaar 2003 toen Super Depor in één jaar tweemaal wist te winnen in Barcelona. In dat jaar zwalkte Barça door een crisis en was Depor onder leiding van coach Irureta een geduchte tegenstander.  Op 12 april scoorde Roy Makaay tweemaal tegen zijn landgenoten Frank de Boer, Reiziger, Overmars en Kluivert. Het werd uiteindelijk 2-4. Zes maanden later, op 18 oktober werd het 0-2, waarbij Luque, de later bij Ajax mislukte spits, de openingstreffer scoorde.

Bij de ontmoeting van komende zaterdag zullen de socios meer bezig zijn met de uitslag van 17 januari 2009, toen Barça wel raad wist met Depor en door toedoen van Messi, Henry en Eto’o (beide tweemaal) met 5-0 de hoogste uitslag tegen de blauwwitten aantekenden.