Nieuws November 2017

01-11

Olympiacos-FC Barcelona 0-0

FC Barcelona staat met anderhalf been in de achtste finales van de Champions League. Het team van Ernesto Valverde kwam dinsdag bij Olympiacos echter niet verder dan een doelpuntloos gelijkspel, hoofdzakelijk dankzij een goed optreden van Silvio Proto. Het toegangsbewijs voor de knock out-fase kan zodoende in de volgende ronde worden behaald.

Het team van Valverde had in het eerste bedrijf meer balbezit en creëerde ook kansen, maar stuitte op een uitstekende Silvio Proto. Met name Lionel Messi was dicht bij een doelpunt. Proto keerde twee inzetten van de Argentijn, die richting de rust ook een vrije trap richting de bovenhoek onschadelijk zag worden gemaakt. Olympiacos stond achterin goed opgesteld en produceerde tegelijkertijd snelle en gevaarlijke tegenaanvallen, zónder Marc-André ter Stegen in de verlegenheid te brengen. Domper op de eerste helft voor FC Barcelona was het uitvallen van Sergi Roberto, op slag van rust.

FC Barcelona was ook na rust niet in staat om afstand te nemen van Olympiacos, dat de ruimtes klein hield en Messi niet uit het oog verloor. De grootste kans was voor Luis Suárez, die het leer weliswaar over Proto maar tegen de lat werkte. Hoe de bezoekers het ook probeerden, Proto bleef uitblinken, Olympiacos hield met hangen en wurgen stand en pakte tegen nota bene Barcelona het allereerste punt na vier duels.

Foto:www.fcbarcelona.com