Nieuws Mei 2011

14-05

"Omdat we de besten zijn"

In een bomvol Camp Nou is vrijdagavond het kampioensfeest van Barcelona uitbundig gevierd. Er was een mooie lichtshow, waarna de spelers één voor één in de spotlight werden gezet zodat ze door het pubiek getrakteerd konden worden op een grote ovatie. Het leukst waren de (bijna traditioneel geworden) speeches van de spelers, waarin met enige regelmaat plaagstootjes aan Madrid werden uitgedeeld. Aanvoerder Puyol mocht de spits afbijten en bedankte het publiek voor de trouwe support gedurende het gehele seizoen. Hij vroeg tevens de ploeg nog eenmaal onvoorwaardelijk te steunen tijdens de finale van de Champions League: "Geniet van het kampioenschap, men probeert ons van alle kanten aan te vallen en steeds iets te verzinnen om ons ergens van te beschuldigen, maar we blijven gewoon voetballen!” Na Puyol ging de microfoon naar coach Guardiola die zijn spelers bedankte. “Ik bewonder jullie!”

Xavi richtte zich tot het publiek: "Het is het niet waard aan anderen te denken, denk aan Barça, dat is het beste team ter wereld.” Eric Abidal bedankte de fans voor de steun die hij de afgelopen weken mocht ontvangen, waarna hij door zijn ploeggenoten werd opgetild en in de lucht werd gegooid. Valdés riep trots te zijn de blaugrana kleuren van Barcelona te mogen verdedigen, terwijl collega Pinto naar het inmiddels beruchte woord ‘Porqué’ (waarom) greep om de draak te steken met Mourinho: “Waarom zijn we de beste?” Camp Nou antwoordde meteen door uit volle borst de laatste hit “Porqué, porqué, porqué” te zingen. Iniesta wist te melden dat het een heel speciaal seizoen is geworden met de geboorte van zijn dochter. “Ik wil haar de 29ste mei de Champions League cadeau geven. We zien elkaar hier dan opnieuw!” Messi wilde zijn woorden liever tot de 29ste bewaren, want “Dan staan we hier weer." Gerard Piqué bedankte de technische staf en het publiek door er elke thuiswedstrijd weer te zijn. Alves toonde zich trots door onderdeel uit te maken van de selectie: “Het team laat zien meer te zijn dan een elftal alleen, we zijn een familie". Busquets wist het publiek te melden dat het zijn derde landstitel is, maar dat het wel de belangrijkste is. Afellay kreeg de microfoon ook in zijn handen gedrukt. De laatste aankoop kwam niet verder dan “Vizca Barça, Vizca Catalunya.”

Nadat iedere speler zijn woordje had gedaan, zette de gehele selectie een ereronde in, waarna de avond met mooi vuurwerk werd besloten.