Nieuws Februari 2009

20-02

Op naar de Derby!

De stadsderby komt steeds dichterbij. De spanning neemt toe en zoals gewoonlijk is Pep Guardiola de rust zelf. Zo waarschuwt hij voor de kracht van Espanyol, die al waarneembaar was tijdens de laatste editie in de Copa del Rey.

Bovendien waarschuwt hij  voor onderschatting. 'Espanyol staat dan wel onderin, maar derby's zijn altijd lastig. Wel altijd mooi om mee te maken. Het maakt altijd wat los bij het publiek.' Zeker is dat Messi niet in de basis zal starten met het oog op het zware programma van de komende weken. Puyol is nog onzeker, maar als hij fit is zal hij waarschijnlijk in de basis starten.

Pep reageerde ook nog op de woorden van Real Madrid coach Juande Ramos. Die gaf namelijk aan dat dit Barcelona het beste team uit de historie is van de Catalanen. Hier is Pep het niet mee eens. ' Er zijn in het verleden zeker erg goede teams geweest, die bovendien veel prijzen hebben gewonnen. Laten wij nu eerst maar eens een prijs pakken. We zijn pas net begonnen en moeten kijken waar het eindigt.'